Sanna presenterar sig

09.09.2016 kl. 11:02

Sanna Vuori är den som kom på hela idén till Estrids Bokklubb. Hon skirver manus, regisserar, är producent för programmet och mycket mer.

Namn: Sanna
En bok jag gillar jättemycket: Jag kan inte ge ett bestående eller ens speciellt långvarigt svar på frågan. Jag tror det väldigt ofta är den jag läst senast. Just nu är det alltså alla böcker som är med i Estrids Bokklubb. Och "Processen" av Franz Kafka.
Om jag var en bok skulle jag vara: En med många bilder i hörnen och mer studsig än logisk handling. En sådan där man på varannan sida funderar "nej vänta, var hon nu hans mosters mans släkting eller grannens fasters tandläkare?" Jag tror det regnar rätt ofta i den och pärmen är lite solblekt. Den är inte en del av en bokserie och kanske placerad mellan ett gammalt lexikon och en pekbok i hyllan.
En bokkaraktär jag gillar: Paradis-Oskar i "Rasmus på luffen" av Astrid Lindgren och Hemulen i "Hemulen som älskade tystnad" av Tove Jansson.
Bästa stället att läsa på: På en klippa vid havet eller i en mysig koja (jätteklyschigt svar, förlåt!)
Min favoritbok när jag var liten: "Hur gick det sen?" av Tove Jansson fascinerade mig både som helt liten och lite äldre liten (och fortfarande faktiskt), och en annan av Tove Jansson: "Farlig Midsommar". Skrattade åt teaterförberedelserna så jag nästan grät. Den är nog min favorit bland alla muminböcker.
Jag gillar illustrationer som: man blir glad av att finns till. Vackra och fula.
En bra bok enligt mig just nu ska innehålla: Vanliga människor med udda livsöden, ett snyggt omslag och en smart, lite sarkastisk men snäll syn på livet.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Välkommen till Estrids Bokklubbsblogg! 
Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens tredje säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 3.9.2018. 
 
Vill du dela med dig av boktips, skrivtips, texter du skrivit eller illustrationer du gjort? Du får gärna posta ditt bidrag som kommentar eller mejla det till fantaskopfilms@gmail.com
Bland alla som bidrar lottar vi ut barnböcker och bokpaket.
 
Projektet är producerat av Fantaskop Films .
 
Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.
 
Idé & Regi: Sanna Sofia Vuori
Manus: Sanna Sofia Vuori & Ida-Lina Nyholm
Producent: Hanna Lämsä
Film & Ljud: Timo Kari, Nina Nordström & Reetta Saarikoski
Klipp: Timo Kari, Reetta Saarikoski & Catariina Salo
Orginalmusik: Petri Winckel
Pedagogiskt material & bloggansvarig: Ida-Lina Nyholm
 
#estridsbokklubb
 
 

Kategorier

Senaste kommentarer