Henrika presenterar sig

Publicerad 14.09.2016 kl. 10:52

Henrika Andersson är gäst i andra avsnittet av Estrids bokklubb (19.9.2016). Henrika är författare och har bland annat skrivit böckerna om Nagu-nalle.

Namn: Henrika Andersson

En bok jag tycker jättemycket om: "Sommarboken" av Tove Jansson

Om jag var en bok skulle jag vara: Hårdpärmad, uppslukande, rolig och trösterik

En bokkaraktär jag gillar: I Meg Rosoffs bok "Justin Case" finns en greyhound-hund som är Justins fantasidjur, men helt underbar och mycket viktig för berättelsen.

Bästa stället att läsa på: I sängen.

 

Fotografi: Lena Malm

Min favoritbok när jag var liten: "Den gröna boken" av Robert Graves, med illustrationer av Maurice Sendak. Den handlar om en föräldralös pojke som hittar en trollbok och förtrollar sig till en gammal man. Också i den här boken finns en lurvig, härlig hund som jagar kaniner men som efter trolleriet istället blir livrädd för kaniner.

Illustrationer som jag gillar: Ja, Maurice Sendak sa jag redan, och just nu är jag stort fan av Isol från Argentina (hon vann ALMA-priset, det största barn- o ungdomsbokspris som finns). Men det finns också många inhemska, härliga ilustratörer, som Linda Bondestam och Christel Rönns.

En bra bok enligt mig just nu: En bra bok får gärna vara både spännande och rolig, samtidigt som den lär mig nya saker och skapar en ny värld att vistas i.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Välkommen till Estrids Bokklubbsblogg! 
Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens andra säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 4.9.2017. 
 
I Estrids Bokklubbs blogg ingår skrivtips av läsambassadören Katarina von Numers-Ekman. Du får gärna posta ditt bidrag som kommentar eller mejla det till fantaskopfilms@gmail.com
Bland alla som bidrar lottar vi ut barnböcker och bokpaket.
 
Projektet är producerat av Fantaskop Films .
 
Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.
 
Idé & Regi: Sanna Sofia Vuori
Manus: Sanna Sofia Vuori & Ida-Lina Nyholm
Film & Ljud: Timo Kari, Nina Nordström & Reetta Saarikoski
Klipp: Timo Kari, Reetta Saarikoski & Catariina Salo
Orginalmusik: Petri Winckel
Pedagogiskt material & bloggansvarig: Ida-Lina Nyholm
 
#estridsbokklubb
 
 

Kategorier

Senaste kommentarer