Henrika presenterar sig

Publicerad 14.09.2016 kl. 10:52

Henrika Andersson är gäst i andra avsnittet av Estrids bokklubb (19.9.2016). Henrika är författare och har bland annat skrivit böckerna om Nagu-nalle.

Namn: Henrika Andersson

En bok jag tycker jättemycket om: "Sommarboken" av Tove Jansson

Om jag var en bok skulle jag vara: Hårdpärmad, uppslukande, rolig och trösterik

En bokkaraktär jag gillar: I Meg Rosoffs bok "Justin Case" finns en greyhound-hund som är Justins fantasidjur, men helt underbar och mycket viktig för berättelsen.

Bästa stället att läsa på: I sängen.

 

Fotografi: Lena Malm

Min favoritbok när jag var liten: "Den gröna boken" av Robert Graves, med illustrationer av Maurice Sendak. Den handlar om en föräldralös pojke som hittar en trollbok och förtrollar sig till en gammal man. Också i den här boken finns en lurvig, härlig hund som jagar kaniner men som efter trolleriet istället blir livrädd för kaniner.

Illustrationer som jag gillar: Ja, Maurice Sendak sa jag redan, och just nu är jag stort fan av Isol från Argentina (hon vann ALMA-priset, det största barn- o ungdomsbokspris som finns). Men det finns också många inhemska, härliga ilustratörer, som Linda Bondestam och Christel Rönns.

En bra bok enligt mig just nu: En bra bok får gärna vara både spännande och rolig, samtidigt som den lär mig nya saker och skapar en ny värld att vistas i.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Välkommen till Estrids Bokklubbsblogg! 
Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens tredje säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 3.9.2018. 
 
Vill du dela med dig av boktips, skrivtips, texter du skrivit eller illustrationer du gjort? Du får gärna posta ditt bidrag som kommentar eller mejla det till fantaskopfilms@gmail.com
Bland alla som bidrar lottar vi ut barnböcker och bokpaket.
 
Projektet är producerat av Fantaskop Films .
 
Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.
 
Idé & Regi: Sanna Sofia Vuori
Manus: Sanna Sofia Vuori & Ida-Lina Nyholm
Producent: Hanna Lämsä
Film & Ljud: Timo Kari, Nina Nordström & Reetta Saarikoski
Klipp: Timo Kari, Reetta Saarikoski & Catariina Salo
Orginalmusik: Petri Winckel
Pedagogiskt material & bloggansvarig: Ida-Lina Nyholm
 
#estridsbokklubb
 
 

Kategorier

Senaste kommentarer