Andra delen av Estrids berättelse

Publicerad 30.09.2016 kl. 19:37

Henrika Andersson gav Estrid tipset att hitta på tre egenskaper till huvudpersonen, en hemlighet samt en plats där berättelsen börjar. 

Som huvudperson valde Estrid Fåret Selma. Selmas hemlighet är att hon har en syster. Systern kan inte tala. Selma är rädd att hennes kompisar skulle bli arga då hon hon inte tidigare berättat om systern och vågar därför inte berätta..

 

 

Selma är bra på:

- att baka ugnspannkaka

- springa, hon är snabb

- smyga ljudlöst, man kan ha nytta av sånt

 

Plats där berättelsen börjar: Ute i en mysig park på dagen.

 

 

Berättelsen börjar:

Selma, Sigi och Herr Benjamino är i parken och har en mysig picknick. De äter bullar och dricker äppelsaft. De här typerna har varit vänner mycket länge.

Herr Benjamino är italiensk och tycker om basilika. Han sätter basilika på allt han äter. Också i bullarna och i saften. Selma är sömnig. Hon älskar fester. Sigi är försiktig.

”Benjamino..?” säger Sigi.

”Vad?” svarar Herr Benjamino.

Sigi funderar på nåt bra och roligt att säga om basilikan.

Den här gången fick vi ide flesta bidragen per mejl. Tack för dem! Vi har dragit lott om vem som vinner Henrikas bok "Nagu-nalle på djupa vatten" och den här gången föll lotten på Oscar. Han tyckte att berättelsen skulle utspela sig bland mörka skogar. GRATTIS till boken Oscar!

Håll utkik i bloggen nästa onsdag då vi publicerar nästa uppgift i berättelsen. Vid varje uppgift lottar vi ut en bok, och i slutet av säsongen lottar vi ut bokpaket bland skolklasser som deltagit med berättelser!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Välkommen till Estrids Bokklubbsblogg! 
Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens tredje säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 3.9.2018. 
 
Vill du dela med dig av boktips, skrivtips, texter du skrivit eller illustrationer du gjort? Du får gärna posta ditt bidrag som kommentar eller mejla det till fantaskopfilms@gmail.com
Bland alla som bidrar lottar vi ut barnböcker och bokpaket.
 
Projektet är producerat av Fantaskop Films .
 
Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.
 
Idé & Regi: Sanna Sofia Vuori
Manus: Sanna Sofia Vuori & Ida-Lina Nyholm
Producent: Hanna Lämsä
Film & Ljud: Timo Kari, Nina Nordström & Reetta Saarikoski
Klipp: Timo Kari, Reetta Saarikoski & Catariina Salo
Orginalmusik: Petri Winckel
Pedagogiskt material & bloggansvarig: Ida-Lina Nyholm
 
#estridsbokklubb
 
 

Kategorier

Senaste kommentarer