Stinas uppgift till Estrid

Publicerad 05.10.2016 kl. 13:29

I varje avsnitt av Estrids Bokklubb får Estrid tips av gästen på hur hon kan komma vidare i berättelsen hon själv håller på och skriver. I det tredje avsnittet ber hon Stina Wirsén rita en fiende till huvud-personerna. Stina ritar först en arg brokig och senare, efter att vi filmat klart, ritar hon några till. Här ser du Stinas arga figurer!

Vill du också delta med förslag till berättelsen? Vad tycker du att fienderna ska heta, och på vilket sätt är de fiender till de andra figurerna i berättelsen? Varför är figurerna så arga? Du hittar huvudpersonerna här. Du kan antingen kommentera det här inlägget eller skicka ditt bidrag per mejl till fantaskopfilms@gmail.com

Bland alla som deltar lottar vi ut en av Stina Wirséns böcker. I slutet av säsongen lottar vi dessutom ut bokpaket till skolklasser som deltar med berättelser.

I dag är det världslärardagen, så vi passar på att gratta alla lärare som kikar in här! Vilket fantastiskt jobb ni gör!

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
De heter Rosett, Skrikis, Mohikan och Elliot. De är arga för att huvudpersonerna hade kottkrig och nu vill de ha hämnd. Så nu kastar de tillbaka - kottar!
Stich10.10.16 kl. 22:14
Haha! Ja, det ser man ju direkt att de heter så och att de vill hämnas!
11.10.16 17:26
Fina, Teo, Petter som kallas Bråkstickan och Sofia är väldigt arga för de har inga vänner. De får inte vara med i boken för huvudpersonerna säger att de blir för många då! Huvudpersonerna vill ha barnens all uppmärksamhet, och vara coolast. Inte konstigt att Fina, Teo, Bråksticken och Sofia blir arga!
Lennon13.10.16 kl. 20:52
Vilket fantastiskt svar Lennon! det börjar verkligen vara många karaktärer som ska rymmas med i boken nu...
16.10.16 13:38
Välkommen till Estrids Bokklubbsblogg! 
Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens tredje säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 3.9.2018. 
 
Vill du dela med dig av boktips, skrivtips, texter du skrivit eller illustrationer du gjort? Du får gärna posta ditt bidrag som kommentar eller mejla det till fantaskopfilms@gmail.com
Bland alla som bidrar lottar vi ut barnböcker och bokpaket.
 
Projektet är producerat av Fantaskop Films .
 
Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.
 
Idé & Regi: Sanna Sofia Vuori
Manus: Sanna Sofia Vuori & Ida-Lina Nyholm
Producent: Hanna Lämsä
Film & Ljud: Timo Kari, Nina Nordström & Reetta Saarikoski
Klipp: Timo Kari, Reetta Saarikoski & Catariina Salo
Orginalmusik: Petri Winckel
Pedagogiskt material & bloggansvarig: Ida-Lina Nyholm
 
#estridsbokklubb
 
 

Kategorier

Senaste kommentarer