Tredje delen av Estrids berättelse

18.10.2016 kl. 20:24

Stina Wirsén ritade några fiender till Estrids berättelse. Rosetta heter fienden längst ner på Stinas bild, och med henne fortsätter också Estrids berättelse:

Rosetta smyger på Sigi. Hon ska stjäla Sigis bulle. Det händer så plötsligt att Sigi blir förargad. Sigi biter Rosetta i armen innan hon hinner dra bort bullen. Då dyker det upp tre bråkiga brokiga till! De attackerar alla Sigi. Herr Benjamino och Selma blir chockade och hjälper Sigi ur gängets grepp. De bråkiga brokiga fortsätter strida med varandra utan att märka att Sigi inte är kvar.

”Tack så hemskt mycket!” säger Sigi.
”Undrar vad som flög i dom där…” muttrar herr Benjamino.

Alla kompisarna går hem till Selma. Men vad de inte märker, är att de lämnat picknick-grejerna i parken. Och bland dem fanns Selmas bästa silversked...

Spännande, eller hur? Bland alla som skickade in förslag på vad fienderna kunde tänkas heta och varför de är så arga lottar vi ut Stinas och Ulf Starks bok "Systern från havet". Den här gången föll lotten på Lennon, som skickat in sitt svar via bloggen. Så här skriver Lennon om figurerna:

 

 

Fina, Teo, Petter som kallas Bråkstickan och Sofia är väldigt arga för de har inga vänner. De får inte vara med i boken för huvudpersonerna säger att de blir för många då! Huvudpersonerna vill ha barnens all uppmärksamhet, och vara coolast. Inte konstigt att Fina, Teo, Bråksticken och Sofia blir arga!

 

 

Fantastiskt svar Lennon, och grattis till boken!

I morgon, onsdag,  publicerar nästa uppgift i berättelsen. I samband med varje uppgift lottar vi ut en bok, och i slutet av säsongen lottar vi ut bokpaket bland skolklasser som deltagit med berättelser!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Välkommen till Estrids Bokklubbsblogg! 
Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens tredje säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 3.9.2018. 
 
Vill du dela med dig av boktips, skrivtips, texter du skrivit eller illustrationer du gjort? Du får gärna posta ditt bidrag som kommentar eller mejla det till fantaskopfilms@gmail.com
Bland alla som bidrar lottar vi ut barnböcker och bokpaket.
 
Är din klass intresserad av vårt bokpaket inför säsong 4? Kontakta fantaskopfilms@gmail.com så berättar vi mer!
 
Projektet är producerat av Fantaskop Films .
 
Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.
 
Idé & Regi: Sanna Sofia Vuori
Manus: Sanna Sofia Vuori & Ida-Lina Nyholm
Producent: Hanna Lämsä
Film & Ljud: Timo Kari, Nina Nordström & Reetta Saarikoski
Klipp: Timo Kari, Reetta Saarikoski & Catariina Salo
Orginalmusik: Petri Winckel
Pedagogiskt material & bloggansvarig: Ida-Lina Nyholm
 
#estridsbokklubb
 
 

Kategorier

Senaste kommentarer