Malin presenterar sig

Publicerad 26.10.2016 kl. 11:56
Malin Klingenberg är gäst i femte avsnittet av Estrids bokklubb (31.10.2016). Malin är författare och har bland annat skrivit böckerna om Patrik, Irene och pensionärsmakten.

 

Namn: Malin Klingenberg

En bok jag gillar jättemycket: "Korpens sång" av Per Nilsson

Om jag var en bok skulle jag vara: fartfylld och kanske lite rolig

En bokkaraktär jag gillar: Barbro i "Jättehemligt", "Världshemligt" och "Bladen brinner" av BarbroLindgren (fast jag vet inte om man kan kalla henne för en bokkaraktär, för hon finns ju på riktigt).

Bästa stället att läsa på: Bekvämast är det i en säng eller i en soffa, med mjuka kuddar och en varm filt. Men läsa kan – och ska – man göra överallt!

Min favoritbok när jag var liten: "Mysteriet på Willoughby Chase" av Joan Aiken. Jag lånade den säkert sju eller åtta gånger från biblioteket under loppet av ett par år.

Jag gillar illustrationer som: jag upptäcker nya detaljer i varje gång jag tittar på dem.

En bra bok enligt mig just nu ska innehålla: lite av varje. Jag tycker om böcker som kan vara vemodiga och roliga och spännande på samma gång.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Välkommen till Estrids Bokklubbsblogg! 
Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens andra säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 4.9.2017. 
 
I Estrids Bokklubbs blogg ingår skrivtips av läsambassadören Katarina von Numers-Ekman. Du får gärna posta ditt bidrag som kommentar eller mejla det till fantaskopfilms@gmail.com
Bland alla som bidrar lottar vi ut barnböcker och bokpaket.
 
Projektet är producerat av Fantaskop Films .
 
Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.
 
Idé & Regi: Sanna Sofia Vuori
Manus: Sanna Sofia Vuori & Ida-Lina Nyholm
Film & Ljud: Timo Kari, Nina Nordström & Reetta Saarikoski
Klipp: Timo Kari, Reetta Saarikoski & Catariina Salo
Orginalmusik: Petri Winckel
Pedagogiskt material & bloggansvarig: Ida-Lina Nyholm
 
#estridsbokklubb
 
 

Kategorier

Senaste kommentarer