Fjärde delen av Estrids berättelse

01.11.2016 kl. 13:28

Annika tipsade Estrid om att låta berättelsen leva vidare i huvudet också när man inte skriver. Det har Estrid gjort, och hon, Berta och deras kompis Stella satte sig ner för att fundera på hur det gick efter att Selmas bästa sked blivit i parken, där de bråkiga nu slåss med varandra...

Selma, Sigi och Herr Benjamino hade suttit hemma ett tag då Rosetta plötsligt ringde på. Hon räckte skeden till den ledsna Selma.

”Jag är stolt över dig, bra gjort” sa Herr Benjamino.

När Rosetta promenerade hem funderade hon att hon nog inte alls ville vara snäll.

”Jag passar inte som en snäll person, helt enkelt”, tänkte hon. Hon sprang hela vägen hem, skamsen.

Hemma hos sig funderade Rosetta ännu på vad hon egentligen gjort. Hon suckade. Ville hon vara snäll eller dum? Det var ju en fin känsla att vara snäll. Kanske hon borde vara snäll...

Samtidigt funderade också Herr Benjamino varför Rosetta gjorde som hon gjorde. Hon skulle ju aldrig göra nåt snällt, tänkte han. Det måste vara för att hon planerade nåt stort och dumt mot Selma och de andra..

Nästa dag ringde det på hos Rosetta. Det var Herr Benjamino, Selma och Sigi.

”Det du gjorde var ju inte så snällt!” sa herr Benjamino.

Rosetta blev ledsen. Hon som faktiskt ville vara snäll...

Den här gången kom alla bidrag till Annikas uppgift per mejl, och boken "Pinsamt och livsviktigt" lottades ut till Colin. Han har kontaktats via mejl, men får ett GRATTIS även här på bloggen! Colin har gjort en fantastiskt fin karaktärbeskrivning som du kan läsa nedan:

Hans är bra på att binda slipsar och är väldigt snäll. Han kan köra väldigt snabbt och han tuggar nästan alltid tuggummi. Hans har en hemlighet som är att han är en robot!

Hoppas Colin skriver en berättelse om Hans, det skulle vara roligt att få höra mera!

Håll utkik i bloggen på onsdag då vi publicerar nästa uppgift i berättelsen. Vid varje uppgift lottar vi ut en bok, och i slutet av säsongen lottar vi ut bokpaket bland skolklasser som deltagit med berättelser!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Välkommen till Estrids Bokklubbsblogg! 
Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens tredje säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 3.9.2018. 
 
Vill du dela med dig av boktips, skrivtips, texter du skrivit eller illustrationer du gjort? Du får gärna posta ditt bidrag som kommentar eller mejla det till fantaskopfilms@gmail.com
Bland alla som bidrar lottar vi ut barnböcker och bokpaket.
 
Är din klass intresserad av vårt bokpaket inför säsong 4? Kontakta fantaskopfilms@gmail.com så berättar vi mer!
 
Projektet är producerat av Fantaskop Films .
 
Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.
 
Idé & Regi: Sanna Sofia Vuori
Manus: Sanna Sofia Vuori & Ida-Lina Nyholm
Producent: Hanna Lämsä
Film & Ljud: Timo Kari, Nina Nordström & Reetta Saarikoski
Klipp: Timo Kari, Reetta Saarikoski & Catariina Salo
Orginalmusik: Petri Winckel
Pedagogiskt material & bloggansvarig: Ida-Lina Nyholm
 
#estridsbokklubb
 
 

Kategorier

Senaste kommentarer