Lena presenterar sig

06.12.2016 kl. 14:20

Lena Frölander-Ulf är gäst i säsongens sista avsnitt av Estrids bokklubb (12.12.2016). Lena är både illustratör och författare.

Namn: Lena Frölander-Ulf
En bok jag gillar jättemycket: Just nu är "Mördarens Apa" av Jakob Wegelius min stora favorit. Jag rekommenderar den för precis alla. Stora, små, grannar, vänner, bekanta och obekanta. Man kan läsa själv eller högläsa, båda passar.
Om jag var en bok skulle jag vara: Det måste nog vara en av mina egna i så fall. För ibland känner jag mig som om jag VAR en bok! Det är bara det att ingen annan än jag själv kan se det.
En bokkaraktär jag gillar: Sally Jones i "Mördarens Apa". Och Bulle i Jo Nesbøs Doktor Proktor-böcker. Så tycker jag också mycket om Muminpappan! Hur han längtar efter Äventyr.
Bästa stället att läsa på: Något mjukt ställe. Soffan, sängen eller till exempel en hängmatta med många dynor.
Min favoritbok när jag var liten: Jag tyckte mycket om Tove Janssons och Astrid Lindgrens böcker. "Ronja Rövardotter" och serien om Kalle Blomqvist. "Tomtebobarnen" av Elsa Beskow har också varit viktig.
Jag gillar illustrationer som: Känns i magen. När jag tycker mycket om något kan jag känna det i hela kroppen. Och också om jag blir rädd eller ledsen. Viktiga saker ska kännas.
En bra bok enligt mig just nu ska innehålla: Något roligt, sen något sorgligt eller skrämmande och sen något roligt igen. Jag tycker om när det slutar bra. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Välkommen till Estrids Bokklubbsblogg! 
Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens tredje säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 3.9.2018. 
 
Vill du dela med dig av boktips, skrivtips, texter du skrivit eller illustrationer du gjort? Du får gärna posta ditt bidrag som kommentar eller mejla det till fantaskopfilms@gmail.com
Bland alla som bidrar lottar vi ut barnböcker och bokpaket.
 
Projektet är producerat av Fantaskop Films .
 
Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.
 
Idé & Regi: Sanna Sofia Vuori
Manus: Sanna Sofia Vuori & Ida-Lina Nyholm
Producent: Hanna Lämsä
Film & Ljud: Timo Kari, Nina Nordström & Reetta Saarikoski
Klipp: Timo Kari, Reetta Saarikoski & Catariina Salo
Orginalmusik: Petri Winckel
Pedagogiskt material & bloggansvarig: Ida-Lina Nyholm
 
#estridsbokklubb
 
 

Kategorier

Senaste kommentarer