Vi presenterar gästerna i säsong två: MINNA LINDEBERG

06.03.2017 kl. 17:22

Vi är glada över att presentera MINNA LINDEBERG som en av höstens bokklubbsgäster! Minna har bland annat skrivit de omtyckta böckerna "Allan och Udo", "Boggan och Kyösti Kekkonen" samt "Vildare, värre Smilodon".

Har du något du skulle vilja fråga Minna? Skriv din fråga i kommentatorsfältet eller mejla den till fantaskopfilms@gmail.com . Kanske får du svar på din fråga i höst!

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Har Smilodon-djur funnits på riktigt eller har Minna hittat på det?
Theo08.03.17 kl. 18:13
Hej Theo. Tack för din kloka fråga. Svaret är JA. Smilodon är en föregångare till dagens kattdjur. Inte en direkt farfarsfar till huskatten ,men en släkting.
Smilodon vägde ungefär 400 kg och var ca en och en halv meter lång. Den var klumpig och hade långa sabeltänder som den mördade sitt byte med. MÖRDADE- därför att den lät bytet förblöda. Smioldon var en dålig jägare och kunde inte springa särskilt bra, därför anföll den bara. Högg. Och hoppades på det bästa.
Stackars Smilodon dog ut för tiotusen år sedan därför att det blev istid här på vår jord. Men ingenting kan nånsin försvinna helt och hållet. Tiger och lejon skulle inte finnas om det inte var för Smilodon. Och om Smilodon funnits hade jag aldrig skrivit Vildare, värre Smilodn. Och jag skulle aldrig ha förstått att det rasande arga inuti mej är en sabeltandad katt.
Kram på dej Theo. Hoppas du gillar djur.
Hälsn från Minna.
minna lindeberg09.03.17 kl. 21:50
Hej Minna! Tack för ditt fina, informativa svar! Theo blir säkert glad över svaret, och vi får säkert höra mer om Smilodon i bokklubben!
18.03.17 10:44
Ursäkta slarvet. Alltså Om Smilodon INTE funnits.., förstås.
Om Smilodon inte funnits hade jag aldrig skrivit Vildare,värre Smilodon...
Minna igen09.03.17 kl. 21:54
Välkommen till Estrids Bokklubbsblogg! 
Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens tredje säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 3.9.2018. 
 
Vill du dela med dig av boktips, skrivtips, texter du skrivit eller illustrationer du gjort? Du får gärna posta ditt bidrag som kommentar eller mejla det till fantaskopfilms@gmail.com
Bland alla som bidrar lottar vi ut barnböcker och bokpaket.
 
Är din klass intresserad av vårt bokpaket inför säsong 4? Kontakta fantaskopfilms@gmail.com så berättar vi mer!
 
Projektet är producerat av Fantaskop Films .
 
Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.
 
Idé & Regi: Sanna Sofia Vuori
Manus: Sanna Sofia Vuori & Ida-Lina Nyholm
Producent: Hanna Lämsä
Film & Ljud: Timo Kari, Nina Nordström & Reetta Saarikoski
Klipp: Timo Kari, Reetta Saarikoski & Catariina Salo
Orginalmusik: Petri Winckel
Pedagogiskt material & bloggansvarig: Ida-Lina Nyholm
 
#estridsbokklubb
 
 

Kategorier

Senaste kommentarer