En liten intervju med Anna

14.09.2017 kl. 22:47

Foto: Nina Nordström

Anna Härmälä är gäst i andra säsongens andra avsnitt av Estrids bokklubb (18.9.2017). Anna är illustratör och författare.


Jag gillar böcker som: är sorgliga och glada på samma gång.
Jag gillar bokillustrationer som: är fula och fina på samma gång och som berättar nåt som inte finns i texten.
En bokkaraktär jag gillar: Jonatan Lejonhjärta. Vi behöver hjältar. 
Om jag fick träffa en karaktär i en bok skulle jag helst träffa: Min karaktär Beiron. Jag skulle fråga hur det känns att vara han och om han är arg på mig för att jag ställde till det för honom i boken.
Om jag var en bok skulle jag vara: en serienovell med slarviga illustrationer 
En klassisk berättelse som jag gärna skulle illustrera: Det känns inte så lockande. Jag vill helst illustrera nya berättelser. Då påverkas jag inte av det jag sett tidigare och slipper känslan av att göra "fel".
En bra bok enligt mig just nu ska innehålla: en massa känslor åt alla håll.
Om jag skrev en bok nu skulle den handla om: en flyttfågel, för en bok om en sådan skriver jag just nu.
Mitt bästa tips till den som vill bli författare/illustratör: Var beredd på att 4 av 5 teckningar inte blir bra. Det är ok! Du har ändå blivit bättre på att rita. Samma gäller text.
Mitt råd till den som inte gillar att läsa: Välj nåt som intresserar dig på riktigt. Inte boken som har minst text eller de största bokstäverna. Kanske kan du börja med serier? Kom ihåg att det finns ljudböcker också! Man kan både läsa själv och lyssna på någon annan läsa ibland.

 
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Välkommen till Estrids Bokklubbsblogg! 
Estrids Bokklubb är en videoserie om barnböcker, barnboksförfattare och barnboksillustratörer. I serien läser 12-åriga Estrid och 11-åriga Milo böcker och intervjuar författarna och illustratörerna. Dessutom diskuterar också andra barn författarnas och illustratörernas böcker. Seriens tredje säsong sänds varannan måndag fr.o.m. 3.9.2018. 
 
Vill du dela med dig av boktips, skrivtips, texter du skrivit eller illustrationer du gjort? Du får gärna posta ditt bidrag som kommentar eller mejla det till fantaskopfilms@gmail.com
Bland alla som bidrar lottar vi ut barnböcker och bokpaket.
 
Projektet är producerat av Fantaskop Films .
 
Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.
 
Idé & Regi: Sanna Sofia Vuori
Manus: Sanna Sofia Vuori & Ida-Lina Nyholm
Producent: Hanna Lämsä
Film & Ljud: Timo Kari, Nina Nordström & Reetta Saarikoski
Klipp: Timo Kari, Reetta Saarikoski & Catariina Salo
Orginalmusik: Petri Winckel
Pedagogiskt material & bloggansvarig: Ida-Lina Nyholm
 
#estridsbokklubb
 
 

Kategorier

Senaste kommentarer